کسی می گفت: گریه های کاروان در بازگشت از اسارت بر سر قبر حسین (علیه السلام) دیگر نمک نداشت.
گفتم چرا؟
گفت چون این کاروان دیگر رقیه ای نداشت.
السلام علی الحسین و علی علی بن حسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
امشب نشسته بردلم غمها ی عالم*****بی تو گذشت امروزهم اقای عالم
امروزهم ازتو خبرحتی نیامد**********شب آمد ومن ماندم وغمهای عالم
تلخ است برما بی تو لذتهای دنیا***زشت است بی تو زندگی،زیبای عالم!
تنهائی ما با تو تنها میشود پر***********تنهای من! تنهاترین تنهای عالم!
دیروزچشمی ازجهان خاموش میشد*****درحسرت روشن ترین فردای عالم
شاعر:حسن بیاتانی
طبق برخی از روایات؛اصلاحات حضرت مهدی (عج)فراگیر بوده و شامل همه افراد روی زمین خواهد شد. رسول خدا (ص)به حضرت فاطمه (س)می فرماید:((خداوند ازنسل این دو(حسن وحسین علیه السلام)شخصی را برمی انگیزد که دژهای گمراهی را می گشایدودلهای سیاه قفل خورده راتسخیرمی نماید))1 1.عقدالدرر،ص152.اثبات الهده ج3ص448 2.اثباه الهداه ج3ص524 3.کافی ج1ص25 منبع ازکتاب:موعود شناسی وپاسخ به شبهات:علی اصغر رضوانی/ص643
ازامام حسن مجتبی (ع)نقل شده که فرمودند:خداوند درآخرالزمان مردی را برمی انگیزاندکه کسی ازمنحرفان وفاسدان نمی ماندمگراینکه اصلاح گردد.))2
امام باقر(ع)می فرماید:هنگامی که حضرت قائم ماقیام می کند،دستش را برسربندگان خدا می گذاردوخرد هایشان را جمع کرده(تمرکزمی بخشد ورشد می دهد)،اخلاقشان را کامل می کند.)3
برادران اهل سنّت در رابطه با مهدی موعود - صلوات اللّه علیه - می گویند:
ما به مهدی نوعی عقیده داریم. به عبارت دیگر: ما منکر مهدی موعود نیستیم، احادیثی که از رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم در باره او صادر شده، مورد قبول ماست ولی می گوییم او هنوز متولد نشده و معلوم نیست چه کسی است اما در آینده متولّد می شود و بعد از بزرگ شدن، قیام می کند و حکومت جهانی واحد تشکیل می دهد، او از نسل فاطمه و از فرزندان حسین علیهم السّلام است. [1] مثلاً شبراوی شافعی در الاتحاف [2] می گوید:
«شیعه عقیده دارد مهدی موعود - که احادیث صحیحه در باره او وارد شده - همان پسر حسن عسکری خالص است، و در آخرالزمان ظهور خواهد کرد، ولی صحیح آن است که او هنوز متولّد نشده و در آینده متولّد و بزرگ می شود و او از بزرگان آل بیت کریم است».ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه [3] ذیل خطبه 16 می گوید:«اکثر محدّثین عقیده دارند مهدی موعود از نسل فاطمه علیها السلام است و اصحاب ما معتزله آن را انکار نمی کنند و در کتب خود به ذکر او تصریح کرده اند و شیوخ ما به او اعتراف کرده اند، فقط فرق آن است که او به عقیده ما هنوز متولّد نشده و بعداً متولّد خواهد گردید».ایشان می گوید: «وَ اَمّا اَصْحابُنا فَیَزْعَمُونَ اَنَّهُ فَاطِمِیُّ یُولَدُ فِی مُسْتَقْبَلِ الزَّمانِ لاُمِّ وَلَدٍ وَ لَیْسَ بِمَوْجُودٍ اَلا ن» [4] و باز می گوید: «وَ عِنْدَ اَصْحابِنا أنَّهُ غَیْرُ مَوْجُودٍ اَلا نَ وَ سَیُوجَدُ، وَ عِنْدَ اْلاِمامیَّةِ اَنَّهُ مَوْجُودٌ اَلا نَ». [5] .
نا گفته نماند که اهل سنّت بر این گفته خود، دلیلی از احادیث یا آیات نیاورده اند، فقط شهرتی است که در میان ایشان به وجود آمده است و این یکی از نتایج منزوی شدن اهل بیت علیهم السّلام و غصب خلافت اسلامی است. چنانکه در مقدمه کتاب به آن اشاره شد. وانگهی احادیث منقوله در کتب اهل سنّت عیناً عقیده شیعه را می رساند و در آن احادیث می خوانیم که: مهدی موعود - صلوات اللّه علیه - دوازدهمین امام از ائمّه دوازده گانه و نهمین فرزند امام حسین علیه السّلام و چهارمین فرزند امام رضا علیه السّلام و فرزند بلافصل امام حسن عسکری علیه السّلام است.
و نیز روایات اهل سنّت می گوید که آن حضرت در سال 255 هجری در نیمه شعبان در شهر «سامرا» از مادری به نام «نرجس» به دنیا آمده است. بنابراین، شیعه و اهل سنّت در مهدی موعود اختلاف و شکّی ندارند و هر دو عقیده به مهدی شخصی دارند منتها دورانهای تاریک و انزوای اهل بیت و عصر حکومتهای سیاه بنی امیّه و بنی عبّاس مانع از آن شد که اهل سنّت چیزی را که در کتابهای خود نوشته و نقل کرده اند در میان خود شهرت بدهند و مانند شیعه منتظر آمدن مهدی شخصی - سلام اللّه علیه - باشند.
منابع:
1-منظوراز(مهدی نوعی)همین است وگرنه اهل سنت نیزآن حضرت را فاطمی می دانند..
2-شیراوی،الاتحاف،باب خامس ص180ذیل صفحه:الثانی عشرمن الائمه ابوالقاسم محمد.
3-ابن ابی الحدید،شرح نهج البلاغه.ج1ص281.
4-همان مدرک،ج7ص59ذیل خظبه 92.
5-همان مدرک ج7ص94ذیل خطبه
رویای صادقه دختر گیلانغربی ساکن روستای کوران از توابع شهرستان سرپلذهاب، دو شهید را پس از سالها غربت و گمنامی به خانه برگرداند.
در مـیان همـه قـبایل و امـم بشرى رسم است که از امـوات خـودشان تجلیل مى کنند و براى آنکه فراموش نشود در ایامى خاص یادش را تجدید و گرامى مى دارند، مخصوصا چهل روز پس از در گذشتش مراسم خاصى را به اجرا در مى آورند، و در اسلام هم این مـعـنى عـنایت شده است چنانکه در روایتى از حضرت امام حسن عسگرى علیه السلام آمـده است:علامات المومن خمس: صلاه احدى و خمسین، و زیاره الاربعین، و الجهر ببسم الله الرحمـن الرحیم، و النختم بالیمین، و یعفیر الجبین. ((علامات مومن پنج چیز است: پنجاه و یک رکعت نماز در شبانه روز (17 رکعت واجب و سى و چهار رکعت نافله) و زیارت روز چـهلم، و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در نمازها و انگشتر در دست راست نهادن و در سجده پیشانى را بخاک مالیدن.
این روایت مـطلق است و شامل زیارت همه مومنین مى شود، چنانکه ابوذر غفارى و ابن عباس نیز از رسولخدا صلى الله علیه و آله روایت کرده اند که فرمود:ان الارض لتبکى على المومن اربعین صباحا. ((یعنى زمین چهل روز بر مومن مى گرید.))
لیکن در روایات بیشمار دیگرى درباره حضرت حسین علیه السلام تاءکید خاصى شده است ، چـنانکه زراره از امام صادق علیه السلام روایت کرده: ان السماء بکت على الحسین اربعین صباحا بالدم ، و الارض بکت علیه اربعین صباحا بالسواد، و الشمس بکت علیه اربعین صباحا بالکسوف و الحمره و الملائکه بکت علیه اربعین صباحا و ما اختضبت امراءه مـنا و لا ادهنت و لا اکتحلت و لا رجلت حتى اتانا راءس عبیدالله بن زیاد مازلنا فى عبره من بعده .
((یعـنى آسمـان چـهل روز بر حسین خـون گـریه کرد و زمـین چـهل روز بر حسین گـریه کرد با تـیره شدنش، خـورشید چـهل روز گـریه کرد با خـسوف و سرخـى، فـرشتـگـان چـهل روز بر او گـریه کردند، هیچ زنى از ما آرایش نکرد تا آنکه سر عبیدالله زیاد را آوردند، ما در این مدت سرگرم گریه بودیم .
(مقتل مقرم ص 460. بحار ج 101 ص 329.)
این روایت مـى گـوید: همـه مـوجودات و عـوالم هستى بر حسین گریه کردند بنابراین سزاوار است هر سال در اربعین و سالگرد شهادتش اقامه عزا شود تا مکتب و مرام حسینى احیا گردد چنانکه مسلمین انجام مى دهند بحمد الله .
باغبانم، باغبان باغ زهرا
با تمام بیکسیها در هجوم تیغ و طوفان
پا فشردم عاشقانه بر سر ایمان و پیمان
زینبم من(3)
آشنای خانهی دل جز غم و ماتم نباشد
در همه دم جز صبوری یاور و همدم نباشد
زینبم من(3)
میگذشتم از کنار باغ پرپر گشته در خون
حمد او گفتم مداوم گرچه دل غمگین و محزون
زینبم من(3)
دشت آتشخیز و سوزان کودکان تشنه گریان
دیدم آنجا پاره پاره برگ برگ پاک قرآن
زینبم من(3)
وارث ایمان بابا جلوهگاه زهد زهرا
من رسول کربلایم من سفیر راه فردا
زینبم من(3)
اشک چشمان را زدودم غصه از دلها گرفتم
خوردم هرجا تازیانه شیوهی زهرا گرفتم
زینبم من(3)
عقده از دلهای خسته با محبّت میگشایم
هر که با من آشنا شد رستگارش مینمایم
زینبم من(3)
(محمد رضا سنگری)